Jelentős infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre a PTE-n

2023. december 05. kedd 12:12

Jelentős infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre a PTE-n

Egyebek mellett a képzések infrastrukturális feltételeit javították és eszközöket szereztek be egy most lezárult, 7,6 milliárd forintos támogatással zajló fejlesztési program keretében a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény kedden az MTI-vel. 

 

 

Közleményük szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósult projekt célja a PTE orvosi, egészségügyi, természettudományos, műszaki, gazdaságtudományi, pedagógusképzés szakok infrastruktúrájának és eszközállományának - az egyetem versenyképességének növelését szolgáló - fejlesztése volt.

Az érintett karokon a gyakorlati és elméleti képzések javítása érdekében megújultak a hallgatói terek, a hallgatók által használt oktatási eszközök, laborok, orvosi, fogorvosi, gyógyászati, vagy úgynevezett klinikai skill központ fejlesztése zajlott, valamint a Preklinikai Kutatási Központot is kialakították és felszerelték.

A program részeként a nők távmunka lehetőségeit is fejlesztették, a digitális kompetenciafejlesztést elősegítő informatikai eszközöket vásároltak és gyerekbarát hallgatói tereket alakítottak ki - olvasható a közleményben.

MTI - Fotó: PTE/Csortos Szabolcs