Izgalmas témákról esik majd szó a PTE jövőkonferenciáján

2018. május 29. kedd 13:30

Izgalmas témákról esik majd szó a PTE jövőkonferenciáján

Robotok, nanorobotok, gaming piac, nyomtatott szobrok, online gyógyszerészek, rovardzsúz, Brain-Machine-Interface, streaming, űrvárosok, startup, insurtech... Ezekről mind-mind szó esik majd a PTE jövőkonferenciáján, június 7-én.  

A Pécsi Tudományegyetem, mely 2017-ben alapításának 650. évfordulóját ünnepelve visszatekintett a múltba, 2018-ban már a következő 50 évben várható fejlődést, lehetőségeket, életkörülményeket, változásokat vetíti elő egy jövőkonferenciával, a különböző témák jeles szakértőinek előadásában.

Időpont és helyszín:2018. június 7. csütörtök Szentágothai János Kutatóközpont Pécs, Ifjúság útja 20.  A rendezvény fő célcsoportja a középiskolás diákság, akik az elkövetkezendő évtizedekben a társadalom főszereplőiként alakítják majd tovább a világot, melynek néhány, már most körvonalazandó érdekességét mutatjuk meg a rendezvényen számukra.

A jövőkonferenciáról 2018. június 7-én 8:45-től élő közvetítést adunk az Egyetem honlapján - https://pte.hu/hirek/pte_2067_elotted_jovo - mindazoknak, akik a rendezvényen részt vevő meghívott diákok mellett szintén szeretnének egy kicsit belelátni, mit tartogathat számunkra a jövő világa.

A bevezetőben felsorolt, legtöbbünk számára még kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert fogalmak a konferencia során mind értelmet nyernek majd.

Választ kapunk arra is, hogy az emberi tevékenységeket milyen mértékben veszik át a robotok, hogyan lehet élsportoló valaki, aki számítógép előtt ülve edz. Kell-e kalapács, ék, véső ahhoz, hogy szobrászok lehessünk, el kell-e mennünk a gyógyszertárba, ha tablettákra lesz szükségünk? Kell-e WIFI, mobiltelefon, hogy távoli barátunkkal csevegjünk, letelepedhetünk-e a Marson, ha már túlságosan sokan leszünk a Földön? Használunk-e majd kézzel fogható pénzt, lesznek-e bankok, és még további rengeteg érdekeségre, amit saját maguk is tapasztalhatunk majd, akár már pár éven belül.

A felnövekvő fiatalok felnőtt életének alakításához elengedhetetlen, hogy felkészüljenek arra a gyors változásra, ami a tudományos, társadalmi, és természeti környezetben vár rájuk.

Szeretnénk, ha az adottságaik, tehetségük és rátermettségük mellett a lehető legjobban választanák ki azokat a területeket, amelyeken érvényesülni tudnak majd, magabiztosak és sikeresek lehetnek életük során.
Ehhez nyújt segítséget a felsőoktatási intézmények között elsőként, a Pécsi Tudományegyetem.

Forrás: PTE - Fotó: Pixabay