Ingyenes tanfolyamot tart a Google a PTE Közgazdaságtudományi Karán

2016. október 14. péntek 10:13

Ingyenes tanfolyamot tart a Google a PTE Közgazdaságtudományi Karán

Ingyenes tanfolyamot tart a Google a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán pénteken, hogy támogassa a jövő munkavállalóit digitális készségeik fejlesztésében.

A digitális készségek fejlesztése az Európai Unió - különösen a közép-európai régió - legfontosabb kihívásai közé tartozik. Az Európai Bizottság jelentése szerint az unió lakosságának 47%-a nem rendelkezik a szükséges digitális tudással, pedig ezek ismerete, az előrejelzések alapján, a közeljövőben a munkakörök 90%-ához lesz majd elengedhetetlen.

A Google nagy hangsúlyt fektet ezen digitális készségek fejlesztésére. 2015-ben a cég arra vállalkozott, hogy partnereivel közösen 2016 végéig egymillió európai számára biztosít digitális készségeket fejlesztő, ingyenes képzéseket, idén pedig bejelentette, hogy megduplázza ezt a számot, vagyis 2016 végéig összesen kétmillió európai vehet majd részt ezeken a tanfolyamokon.

A kezdeményezés természetesen Magyarországot is érinti. 2016 márciusában a Google itthon is elindította ingyenes online tanfolyamát, a Digital Workshop-ot, valamint 2016 októberében a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán a cég egyik magyarországi szakembere tart majd ingyenes képzést. Az előadáson az egyetem hallgatói olyan témákkal ismerkedhetnek meg, mint a keresőoptimalizálás, mobil marketing, videós hirdetési lehetőségek, vagy a közösségi csatornák használata.

"A Google nagyon fontosnak tartja a jelen és jövő munkavállalóinak képzését, mivel ez hosszútávon az ország gazdaságának növekedéséhez vezet. A Digital Workshop ingyenes online képzéssel valamint a Pécsiközgázon tartott tanfolyammal olyan konkrét és kézzelfogható tudást szeretnénk átadni a diákoknak, amit a későbbiekben biztosan hasznosítani tudnak a munkaerőpiacon." - mondta Boros Botond, a Google magyarországi marketingigazgatója.

„Megtiszteltetést jelent számunkra, hogy napjaink egyik világvezető vállalata - a Google - is előadást tart a vállalati hetek keretén belül. E rendezvénysorozat célja, hogy a hallgatóink betekintést nyerjenek a gyakorlati szakemberek mindennapi feladataiba, a gyakorlatban felmerülő problémák megoldási lehetőségeibe és olyan készségekre tegyenek szert, amik a karrierjük építése során elengedhetetlenek." - nyilatkozta Dr. Szűcs Krisztián, a kar általános dékánhelyettese.

A diákok a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán elvégzett képzés után a Digital Workshop online tanfolyam segítségével szerezhetnek további ismereteket. Az online képzés összesen 89 leckéből áll, amit 23 téma köré csoportosítanak.

A teljes program a Digital Workshop hivatalos oldalán található: https://digitalworkshop-hu.withgoogle.com/topic-library. Ez a platform azok számára ajánlott, akik tudatosabban és hatékonyabban szeretnék használni az internetet üzleti céljaik eléréséhez. Itt mindenki saját tempójának megfelelően haladhat és a képzés elvégzésével megszerezheti a Google és az IAB Europe által hitelesített 'Digital Workshop Tanúsítvány'-t.

Forrás: Google Sajtóiroda