Idén száz külföldi tanul magyarul a PTE nyári egyetemén

2017. július 13. csütörtök 15:30

Idén száz külföldi tanul magyarul a PTE nyári egyetemén

A Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem program az idei évben 18. alkalommal indul útjára, amelyen 28 országból érkező 102 résztvevő tanul magyarul július 23. - augusztus 20. között.

A tanórákat öt nyelvi szinten, heti 40 tantermi és tantermen kívüli órában, kicsi - 5-10 fős - csoportokban szervezik. Egy csoport három nyelvtanárral tanul, így biztosítják a változatos tanulói környezetet, és módszertani eszközöket, ezen kívül a résztvevők a kulturális szemináriumokon szakmai előadókkal is találkoznak.

Az élményalapú, tantermen kívüli órák és a nyelvórákon használt tananyag biztos nyelvi alapokat és ismereteket adnak, valamint a természetes kommunikációra helyezik a hangsúlyt. Tananyagként a MagyarOK tankönyvcsaládot használják, amelynek különlegessége, hogy élőnyelvi tudást és olyan magyar kulturális ismereteket közvetít, amely a tanulók kultúrájának bemutatását és összevetését is lehetővé teszi. Az idei Nyári Egyetem folyamán jelenik meg a tankönyvcsalád harmadik kötete. A tantermi órákkal összehangolva a résztvevők kulturális szemináriumokon, projekteken, kirándulásokon, és szakkörökön fedezhetik fel Pécs és környékének látnivalóit.

Ízelítő a nyári egyetem tanterven kívüli, élményalapú programjaiból:
Tematikus városfelfedezők séták; nyelvórák a múzeumokban; beszélgetések a pécsi művészekkel; filmklub; fonetikai fejlesztő ritmusklub; kalandozások gasztronómiában; sportklub; hétvégi kirándulások, túrák várják a tanulni vágyókat a tantermi órák mellett.

A program hivatalos megnyitójára július 25. 9.00 órakor a PTE Dohány u. 1-3. épülete előtt kerül sor.

Forrás: PTE