Idén is bepillanthatunk a pécsi bölcsészkar világába az Ördögkatlan Fesztiválon

2018. július 29. vasárnap 10:22

Idén is bepillanthatunk a pécsi bölcsészkar világába az Ördögkatlan Fesztiválon

Idén is Nagyharsányban, az Ősi Pincészet udvarán várja a PTE BTK a kultúra, a társadalomtudományok, a bölcsészet és a művészetek kedvelőit az Ördögkatlan Fesztiválon. 


A pécsi bölcsészkar világába pillanthat be, aki betér a Pécsi Bölcsész Udvarba augusztus 1-4. között. Beszélgetésekben, játékos együttlétben, koncerteken és színházi előadások során tapasztalhatják meg a kar leendő hallgatói, hozzátartozóik és az érdeklődők, milyen is a hamisítatlan pécsi bölcsész hangulat. A kar változatos programokkal várja az érdeklődőket.

Két kiállítás formájában tekinthetik meg a vendégek, hogy milyen is a Pécsi Bölcsész élet - hallgatói szemmel, illetve hogy milyen Úton lenni Oroszországban - antropológusként. A Bölcsész Színházi Udvarban a Klasszika-filológia Tanszék Euripidész Ión c. drámájának beavató színházi előadása lesz látható. Interaktív színházzal várja a látogatókat az Improvokál Társulat, fellép a PTE Integrált Táncegyüttes, illetve nyitott, interaktív színházi próbát tart a Janus Egyetemi Színház (JESZ).

A Kuba libre zenekarral pólókat lehet szitázni, Herzceg Adrienn színművésznővel és
tanítványaival pedig interaktív, igazi Katlanra szabott divatbemutatón vehetünk részt, de a Játszó-tér közreműködésével a legjobb társasok is kipróbálhatók.

A délutáni beszélgetéseken a gyógypedagógiai fejlesztés lehetőségeiről, a könyvkiadás és fogyasztás kortárs szerepéről, az irodalom és a divat találkozásáról, valamint a civil esélyekről esik szó.

Esténként könnyűzenei koncertek (Pszieszta Band, MSU613, Kubalibre, stb.) és
kertmozi ígér kikapcsolódást. Aki pedig megpihenne a nap folyamán, a Csorba Győző
Könyvtár retro olvasóligetében relaxálhat egy könyv mellett, amihez az Ősi Pincészet borait kortyolgathatja.

 

Forrás: PTE