Huszonöt éves jubileumukat ünneplik idén a bölcsészek

2017. november 05. vasárnap 14:25

Huszonöt éves jubileumukat ünneplik idén a bölcsészek

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar (PTE BTK) kettős évfordulót ünnepel a 2017/2018-as tanévben.

Harmincöt éve, 1982-ben alakult meg a Janus Pannonius Tudományegyetem, majd 1983-ban elindult az egyetemi szintű képzés a kar jogelőd intézményében; 25 évvel ezelőtt, 1992-ben pedig a Tanárképző Karból vált önálló egyetemi karrá a Bölcsészettudományi Kar. A kettős évforduló apropóján kétnapos ünnepséget szervez az intézmény november 8-9. között.

November 8-án 16 órától a BTK ünnepi műsorral emlékezik az elmúlt évtizedekre, amelynek keretében - többek között - intermediális formában megidéződik a Kar megalakulásának időszaka. A Kar professzorainak és tanárainak segítségével lehetnek részesei emlékezetes történeteknek az érdeklődők. A műsort a Bölcsek dalai című zenés programelem zárja a 30Y frontemberének, Beck Zoltánnak köszönhetően, ezt követően állófogadáson látja vendégül a Kar a megjelenteket.

November 9-én 10 órától kerekasztal-beszélgetés zajlik a hazai felsőoktatás, azon belül is a bölcsészet- és társadalomtudományi képzések helyzetéről, jövőjéről. A kerekasztal résztvevői: Dr. Horváth Zita - felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár; Kovács Péter - PTE BTK HÖK elnök; Prof. Dr. Bókay Antal - egyetemi tanár; Lengvárszky Attila - PTE oktatási igazgató, valamint Prof. Dr. Bereczkei Tamás - PTE BTK dékán. A beszélgetést Dr. Jankovits László dékánhelyettes moderálja.

Délután 14 órától Bölcsész Kaleidoszkóp címmel hirdetnek konferenciát, ahol a BTK képzéseibe bepillantást nyújtó, a szokványostól eltérő stílusú, élvezetes, rövid előadásokat hallgathatnak meg jelenlegi, vagy a bölcsészettudományok iránt érdeklődő, leendő hallgatóink. Kitűnő alkalomként kínálkozik ez a délután arra, hogy a fiatalok átfogó képet kapjanak a tudományterület sokszínűségéről, és könnyebb legyen a választás, amikor további tanulmányaikról kell majd dönteniük.
Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

EQM - PTE