Fórumon vitatják meg a hazai felsőoktatás helyzetét

2017. november 15. szerda 11:30

Fórumon vitatják meg a hazai felsőoktatás helyzetét

Egy ország jövőjét alapjaiban befolyásolja felsőoktatásának minősége. Nem hogy a jövőbeli stratégiák meghatározása, de sokszor az is kérdéses, hogy jelen pillanatban hol tartunk. Ezt a helyzetképet törekszik tisztázni az Antall József Tudásközpont pécsi irodájának őszi sorozata. 

A Pécsi Tudományegyetem 650. évfordulójának jubileumi emlékéve jó alkalmat szolgáltat arra, hogy egy három részes fórum keretében döntéshozók és felsőoktatási szakemberek bevonásával megvitathassák a hazai felsőoktatás helyzetét, jövőbeli stratégiai céljait.

A sorozat záró részének vendége lesz Dr. Berke Gyula, a PTE rektorhelyettese, valamint Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke, akikkel a magyarországi felsőoktatás jövőbeli kihívásait, és az arra adható válaszokat veszik számba.

A jövő évi költségvetés miként érinti a felsőoktatási szférát? Ennek nyomán melyek lesznek a hallgatók és az egyetemi dolgozók által is érzékelhető változások? Melyek azok a területei a hazai felsőoktatásnak, amelyek - a versenyképesség javítása érdekében - a jövőben reformra szorulnak? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ meghívott előadókkal.

Időpont: 2017. november 22. (szerda), 18:00
Helyszín: Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont
Facebook: www.facebook.com/events/208196023057411

EQM