Építészeket képeznek az Amerikai Egyesült Államokban a PTE pécsi oktatói

2018. augusztus 14. kedd 15:00

Építészeket képeznek az Amerikai Egyesült Államokban a PTE pécsi oktatói

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Műszaki és Informatikai Kara - együttműködve a Metropolitan State University (MSU) Denverrel - 2013 óta tart minor képzést az Egyesült Államokban. Az elmúlt három évben duplájára nőtt a képzésben résztvevők száma, az öt év alatt közel 80 hallgatót tanítottak a pécsi oktatók az amerikai egyetemen építészeti témákban. 

 

A MSU hallgatói számára felajánlott Építészet minor képzés hat kurzusból épül fel, a bevezető tantárgyaktól kezdve az építészeti tervezésen át az építészeti digitális előadásig különböző témákban.

Valamennyi kurzust a PTE Műszaki és Informatikai Karának oktatói tartják, a képzések tanterveit a pécsi professzorokkal együttműködve alakították ki, majd hitelesítették az amerikai felsőoktatási rendszerben.

A program amerikai koordinátora is magyar származású, dr. Balogh Zsuzsa építőmérnök. Ebben a programban a diákok megértik az építészet összetettségét és szépségét, valamint meghatározzák az érdeklődési területüket a témán belül.

A kurzusok alapot biztosítanak az építészet kultúrájában. A tervezés órákon a diákok gyakorlati megközelítésben lakóépület-tervezésre összpontosítanak. Ez a
kisléptékű terv magában foglalja az átfogó tervezési folyamatot egy alap építési koncepciótól a kész tervig és dokumentációig.
A hallgatók megtanulják a hagyományos és a kortárs előadási technikákat, amelyek az építész szakmában alkalmazhatóak.

A program egyik célja, hogy a hallgatók képessé váljanak arra, hogy
menedzseljék szakmai életútjukat és kreatívan használják a különböző médiumokat és alkalmazásokat.

Forrás: PTE - Fotó: Pixabay