Elégedettek a külföldi diákok a PTE-vel: tízes skálán nyolcasnál valamivel jobbra értékelték

2016. október 05. szerda 14:51

Elégedettek a külföldi diákok a PTE-vel: tízes skálán nyolcasnál valamivel jobbra értékelték

„Nagyon jó" minősítést kapott a Pécsi Tudományegyetem a StudyPortals elnevezésű szervezet európai egyetemek hallgatói elégedettségmérése alapján készített rangsorában. A külföldi hallgatók az adható 10 pontból átlagosan 8 pontnál jobbra (8+) értékelték a PTE-t, amivel kiérdemelte az intézmény a StudyPortals díját és elismerését.

A nemzetközi szervezet a napokban értesítette a Pécsi Tudományegyetem vezetését arról, hogy a PTE elnyerte a StudyPortals „Nagyon jó nemzetközi hallgatói elégedettség 2016" díját. Az eredményt a közelmúltban hirdették ki Liverpoolban, a Nemzetközi Felsőoktatási Európai Szervezet (IAEA) éves konferenciáján. A StudyPortals közel tizenhatezer hallgató pontozása alapján díjazta a felsőoktatási intézményeket, de csak olyan egyetem vehetett részt az értékelésben, amelyről legalább húsz diák jelezte véleményét a rendszeren keresztül a legutóbbi akadémiai évben.

A hallgatói elégedettséget több tényező alapján határozták meg - nemcsak az oktatás minősége, hanem az egyetemi város és annak kulturális élete, a közösségi élet, az egyetemi szolgáltatások, a szakmai fejlődési lehetőségek, a környezet és a költségek is meghatározó szempontok voltak. A szervezetről bővebben itt lehet olvasni: http://www.stexx.eu/.

Bódis József, a PTE rektora a díj kapcsán hangsúlyozta:

„Azt gondolom, nincs fontosabb visszajelzés, mint hogy a saját hallgatóink - legyen szó magyar vagy külföldi diákról -, hogyan értékelik egyetemünket, annak szolgáltatásait, és a környezetét. A pécsi egyetem egyik legfontosabb stratégiai célkitűzése a nemzetköziesítés, a külföldi hallgatói létszám jelentős növelése. A nemzetközi hallgatóinktól kapott „nagyon jó" minősítés büszkeségre adhat okot, de azt is mutatja, hogy még van hová fejlődni, és mi akarunk is fejlődni, fejleszteni. Erre kiváló lehetőséget nyújt számunkra a Modern Városok Program, amelynek épp az az egyik hangsúlyos célja, hogy az oktatói, hallgatói környezetet modernizáljuk. Az ugyanis fontos és jó dolog, hogy az oktatás a pécsi egyetemen rendkívül magas színvonalú a hallgatói visszajelzések alapján, de az épületeinket, és azok felszereltségét is fel kell fejlesztenünk erre a szintre." - adott hangot véleményének a rektor.

Forrás: PTE