Együttműködik az OTP és az egyetem, kedvezményeket, szakmai gyakorlatot kínálnak

2018. június 22. péntek 16:44

Együttműködik az OTP és az egyetem, kedvezményeket, szakmai gyakorlatot kínálnak

Együttműködési megállapodást kötött az OTP Bank és Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem a 2018-19-es tanévre vonatkozóan. A kontraktus értelmében a bank több mint ötmillió forinttal támogatja a PTE-t, ezen felül az egyetem munkatársai számára kedvezményes ajánlatokat biztosít, a hallgatókat pedig - sikeres pályázatuk esetén - szakmai gyakorlatra várja. 

A két intézmény kapcsolata immár több évtizedre nyúlik vissza. Ennek egyik „szemmel látható" eredménye volt a tavalyi évben a pécsi egyetemalapítást egy csodálatos szekkóval is megörökítő PTE Dr. Halasy-Nagy József Aulájának méltó felújítása, amely az OTP Bank támogatásával valósulhatott meg.

Ennek az együttműködésnek a folytatásaként a szeptemberben kezdődő tanévben vállalja, hogy igény esetén a hallgatókat, valamint a dolgozókat érintő, a pénzügyi szférához kapcsolódó kérdésekben tájékoztatja. Emellett a PTE munkatársai számára számos kedvezményt biztosít úgy a számlanyitás, mint a személyi kölcsön, lakás- és jelzáloghitel, vagy az OTP Travel utazási utalvány igénylése esetén. Természetesen a hallgatók sem maradnak ki a lehetőségekből, hiszen számukra - az egyre népszerűbb duális képzés egyfajta megjelenési formájaként - szakmai gyakorlat kínálkozik az OTP-nél, amennyiben sikeresen pályáznak erre.

Az együttműködési megállapodást a pécsi egyetem részéről Dr. Bódis József rektor, Jenei Zoltán kancellár, Lengvárszky Attila oktatási igazgató és Takács Gyula EHÖK elnök, míg az OTP Bank Nyrt. részéről Galovics Gábor ügyvezető igazgató és Foltinné Götz Ágnes ügyvezető igazgató helyettes írták alá csütörtök délelőtt a PTE Szenátusi Tanácstermében.

 

Forrás: PTE