Egymillió forint járhat egy találmányért vagy fejlesztésért

2019. augusztus 14. szerda 12:04

Egymillió forint járhat egy találmányért vagy fejlesztésért

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a Közlekedéstudományi Egyesülettel (KTE) közösen megalapították a Közlekedési Innovációs Díjat.


Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, a KTE elnöke elmondta: a kezdeményezés célja a közlekedési ágazat fejlesztését érintő kreatív ötletek, innovatív elképzelések felkarolása, a közlekedési szakma megbecsültségének, a szektor utánpótlás-nevelésének támogatása, összességében pedig Magyarország versenyképességének növelése a kormányzati célokkal összhangban.

Bartal Tamás úgy fogalmazott: a díjat azok a 40 év alatti fiatalok kaphatják meg, akik a közlekedés területén létrehozott találmánnyal, szabadalommal, projekttel, technológiai fejlesztéssel vagy tudományos eredménnyel pályáznak az elismerésre. A Közlekedési Innovációs Díj birtokosa a NÚSZ jóvoltából 1 millió forintos pénzjutalomban is részesül - tette hozzá a NÚSZ vezérigazgatója.

A pályázat kiterjedhet a közlekedés bármely alágazatával összefüggő járműtechnológiára, infrastruktúra- vagy szolgáltatásfejlesztésre, forgalomtechnikai megoldásra, ellenőrzési és díjszedési rendszerre, közlekedésgazdaságtanra, mobilitás-menedzsmentre.

Mérnökök, fejlesztők, fejlesztői csapatok, felsőoktatásban, (akadémiai, állami és magán) tudományos környezetben dolgozók, hallgatók, kutatók, kutatócsoportok egyaránt pályázhatnak a díjra.

A pályamunkákat egy 8 tagú, szakértőkből álló, független bizottság bírálja el. Az idei pályázatokat szeptember 15-éig kell beadni, a nyertest minden évben a NÚSZ Zrt. alapításának időpontjához közel, nagyszabású esemény keretében jelentik be a díj alapítói.

További részletek ide kattintva érhetők el. 

EQM - NÚSZ - Fotó: pixabay.com