Drónokkal, 3D-s nyomtatóval és sok új fejlesztéssel vár minket a PTE

2017. május 18. csütörtök 10:32

Drónokkal, 3D-s nyomtatóval és sok új fejlesztéssel vár minket a PTE

Május 22-23-án rendezik meg a Pécsi Tudományegyetem idei Innovációs Nap elnevezésű programját, mely az Egyetem alapításának 650. évfordulója tiszteletére tartott ünnepi rendezvénysorozat egyik kiemelt eleme.

 

Az érdeklődők széles körét várják a Pécsi Tudományegyetem Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Osztálya és a Szentágothai János Kutatóközpontja által szervezett rendezvényre, ahol a két nap során bemutatkoznak az egyetem innovatív kutatócsoportjai, díjazott kutatói, valamint a céges partnerek.

A rendezvény első napján, május 22-én a PTE Innovációs Díj várományosaié lesz a főszerep, akik támogatásban részesített innovatív ötleteiket fogják bemutatni a nagyközönségnek. Szintén ezen a napon fog bemutatkozni a helyi innovációs ökoszisztéma kiépítéséhez GINOP támogatást elnyert NEGOS Zrt, illetve megismerkedhetnek az infokommunikációs start up-okat támogató INPUT programmal.

A nyitó nap programjai között szerepel még a PTE Kiválósági Centrumainak beszámolója, és további innovációs szakmai előadások.

Az Innovációs Napi rendezvénysorozat második napja az egyetemi kutatócsoportok és a vállalatok közötti együttműködések kialakítását, elmélyítését szolgáló innovációs workshopoknak ad teret. A rendezvényen egyetemi kutatócsoportok és céges partnerek mutatkoznak be 4 párhuzamos szekcióban:

• Információ-technológiai innovációk
• Kutatás-fejlesztés és innováció a 3D területén
• Fogászati implantológiai innovációk
• Műszergyártási innovációk

A workshopok célja, hogy az adott témakörben dolgozó egyetemi kutatócsoportok és vállalatok megismerjék egymás tevékenységét, és olyan kapcsolódási pontokat találjanak, amelyek mentén közös projektek, K+F együttműködés, hazai vagy nemzetközi pályázatok alakíthatók ki a közeljövőben.

A rendezvény keretei között mindkét napon innovációs kiállítást tekinthetnek meg a résztvevők, ahol többek között vezérelt drónokkal, 3D nyomtatókkal és innovatív orvostechnológiai műszerekkel ismerkedhetnek.
A részletes program az innovacio.pte.hu oldalon a következő linken érhető el:
http://innovacio.pte.hu/hu/news/pte-innovacios-nap-2017

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát az alábbi linken szíveskedjen jelezni: https://www.eventbrite.com/e/pte-innovacios-nap-2017-tickets-32257137968

Forrás: PTE