Dr. Glied Viktor tart előadást a PTE-n

2017. március 05. vasárnap 17:30

Dr. Glied Viktor tart előadást a PTE-n

Második alkalommal Dr. Glied Viktor, a PTE BTK Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszékének adjunktusa tart előadást "A környezetvédelmi szervezetek küzdelme és az ökoterrorizmus" címmel.

A XXI. század kihívásai közül az egyik legfontosabb az élő környezetünk megóvása a jövő generációi számára. A feladat összetettsége és súlya miatt különösen fontos, hogy a hamarosan diplomát szerző fiatalok egyértelmű és pontos képet kapjanak a fenntartható fejlődés mai tendenciáiról és a meghatározó környezetvédelmi ügyekről.

Az Antall József Tudásközpont pécsi irodája ennek jegyében szervez 2017 tavaszán egy három alkalomból álló előadás-sorozatot, amely a zöld kérdésekre fókuszál. Igyekszünk mindezzel segíteni Pécs "Európa Zöld Fővárosa" címért folyatott törekvéseit, hiszen valljuk, hogy a téma napirenden tartása kulcsfontosságú a minőségi helyi diskurzus, közös gondolkodás kialakításában.

A rendezvény végén az előadó "A halványtól a mélyzöldig - A globális környezetvédelmi mozgalom negyed százada" című kötetének öt példányát sorsolják ki a megjelentek között.

Forrás: PTE