Csütörtökön délután háromtól ismertetik programjukat az orvoskar aulájában a PTE rektorjelöltjei

2017. november 27. hétfő 12:00

Csütörtökön délután háromtól ismertetik programjukat az orvoskar aulájában a PTE rektorjelöltjei

Amint az ismert, négyen - dr. Bachmann Bálint egyetemi tanár, a Műszaki és Informatikai Kar dékánja, dr. Betlehem József egyetemi tanár, az Egészségtudományi Kar dékánja, dr. Gábriel Róbert egyetemi tanár, a Természettudományi Kar dékánja és dr. Miseta Attila egyetemi tanár, az Általános Orvostudományi Kar dékánja - nyújtottak be érvényes pályázatot a PTE rektori posztjára. A jelöltek csütörtökön délután három órakor ismertetik programjukat. 

Az egyetem orvoskarának aulájában rendezik a rektorjelöltek fórumát csütörtökön délután három órai kezdettel. Az eseménye a négy jelölt ismerteti a programját, illetve válaszolnak a helyszínen előzetesen, írásban feltett kérdésre.

A PTE közlése szerint az eseményre minden egyetemi polgárt várnak. Az ülőhelyek biztosítása érdekében regisztrálni az alábbi linken lehet: http://aok.pte.hu/hu/regisztracio/form/rektori-palyazat-bemutatkozas.

Amint arról beszámoltunk, október elején írta ki a pécsi egyetem fenntartója, az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új rektori pályázatot, amelynek eredményessége esetén a szenátus decemberben véleményezi, és dönt a rektorjelölt személyéről. A választott személyt a szaktárca vezetője, Balog Zoltán bízza meg a feladat ellátásával.

Az egyetem honlapján megjelent közlemény szerint a pályázati kiírásban megadott határidőig a minisztériumhoz négy pályázat érkezett be: Bachmann Bálinté, Betlehem Józsefé, Gábriel Róberté és Miseta Attiláé.

A szaktárca a pályázatokat megvizsgálta és megállapította, hogy azok a kiírásban foglalt feltételeknek megfelelnek.

A minisztérium a pályázati anyagokat az egyetemnek megküldte, így a PTE rektori tisztségének betöltésére irányuló eljárás egyetemi szakasza elindult. A rektorválasztó szenátusi ülés időpontja: december 18. (hétfő) 14 óra, helyszíne a Dr. Halasy-Nagy József Aula (Pécs, Rákóczi út 80.).

M. B.