Bővülnek a PTE fejlesztési lehetőségei

2017. október 12. csütörtök 07:30

Bővülnek a PTE fejlesztési lehetőségei

Kedden megjelent a kormány határozata a Modern Városok Program részeként megvalósuló Pécsi Tudományegyetem idegen nyelvű képzései bővítéséhez kapcsolódó kapacitás fejlesztéséhez, valamint a kutatási-fejlesztési potenciáljának fejlesztéséhez szükséges források biztosításáról szóló határozat módosításáról. 

A határozat tartalma szerint a kormány a kormányhatározattal a Pécsi Tudományegyetem részére biztosított 24 milliárd Ft keretösszeget 800,1 millió Ft-tal felemelte, melynek célja a Pécs Tüzér utca 1. szám alatt fekvő terület megvásárlásához forrás biztosítása.

Lényeges hangsúlyozni, hogy a telek tulajdonjogát a Magyar Állam szerzi meg, azon a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel kötött szerződés alapján intézményünk vagyonkezelői jogot szerez, amely alapján a területen a Modern Városok Program keretén belül az egyetemfejlesztéshez és annak deklarált céljaihoz kapcsolódó további terveit valósíthatja meg.

Örömteli a döntés a tekintetben, hogy a konkrét projektelemek fejlesztési helyszínei bővülnek, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy egységes, és valóban 21. századi orvostudományi campus jöhessen létre, és ebből a régió lakossága is profitáljon az egészségügyben.

Forrás: PTE