Bemutató edzést és szemináriumot tartanak a PTE-n

2018. március 11. vasárnap 15:00

Bemutató edzést és szemináriumot tartanak a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar (PTE ETK) Fizioterápiás és Sporttudományi Intézete, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) és a PTE Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PTE PEAC) elkötelezettek a sportolók, különösen a dél-dunántúli régió sportolóinak legális teljesítményfokozása mellett. Fent nevezett három szervezet együttműködik e cél elérésében, az egyedülálló sporttudományi technológiákat forgalmazó és teljesítménymonitoring-szolgáltatást nyújtó TSO Medical Hungary Kft.-vel. 

Ezen együttműködés keretében a térség sportegyesületeinek sportszakmai munkatársai - vezetők, edzők, erőnléti edzők, fizioterapeuták - számára tudományos szakmai fórumot szerveznek, melynek keretében bemutatnak egy innovatív, egyedi metabolikus teljesítménymérésen alapuló rendszert.

A metabolikus teljesítménymérésen alapuló GPS-monitoring rendszer lehetővé teszi, hogy a sportolók kiválasztása, életpályája személyre szóló, valós, mért adatok alapján legyen tervezhető és alakítható. Ez a háttér a sportoló, a szövetség vagy a klubok idő-, energia- és anyagi ráfordítása szempontjából is jelentősen javíthatja a kiválasztás és tehetségfejlesztés hatékonyságát. Teljesítmény-menedzsment technológia és szolgáltatás teljes körű hátteret nyújtanak a sportszakmai munkához, illetve lehetővé teszik, hogy a különböző szakemberek tevékenysége folyamatelvű protokollokon keresztül váljon összehangolhatóvá.

PROGRAM:

2018. március 14. (szerda)

12.00-13.00:

Bemutató edzés a PMFC-stadionban a GPS-eszközzel, amely élőben követi a sportolók terhelés-élettani adatait. (Pécs, Stadion utca 2)

14.30-16.00

Szeminárium a pályateszteken felmért paraméterek értelmezéséről a Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet szakembereinek mentorálásával (PTE-ETK Vörösmarty utca 4, dékáni tanácsterem).

Forrás: PTE - Fotó: Pixabay