Az egyetem konferenciáján megtudhatjuk, mit tartogat számunkra a jövő

2018. június 02. szombat 16:54

Az egyetem konferenciáján megtudhatjuk, mit tartogat számunkra a jövő

Jövőkonferenciát tartanak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpontban csütörtökön reggel kilenc órától.

Az egyetem, mely 2017-ben, alapításának 650. évfordulóját ünnepelve visszatekintett a múltba, 2018-ban már a következő 50 évben várható fejlődést, lehetőségeket, életkörülményeket, változásokat vetíti elő a jövőkonferencián - olvasható a Pécsi Tudományegyetem honlapján.

A rendezvény fő célcsoportja a középiskolás diákság, akik az elkövetkezendő évtizedekben a társadalom főszereplőiként alakítják majd tovább a világot, melynek néhány, már most körvonalazódó érdekességét mutatják meg számukra.

Választ kapnak arra is, hogy az emberi tevékenységeket milyen mértékben veszik át a robotok, hogyan lehet élsportoló valaki, aki számítógép előtt ülve edz. Kell-e kalapács, ék, véső ahhoz, hogy szobrászok lehessünk, el kell-e mennünk a gyógyszertárba, ha tablettákra lesz szükségünk? Kell-e WIFI, mobiltelefon, hogy távoli barátunkkal csevegjünk, letelepedhetünk-e a Marson, ha már túlságosan sokan leszünk a Földön? Használunk-e majd kézzel fogható pénzt, lesznek-e bankok, és még további érdekességre, amit saját magunk is tapasztalhatunk majd, akár már pár éven belül.

A felnőtt életük alakításához elengedhetetlen, hogy felkészüljenek arra a gyors változásra, ami a tudományos, társadalmi és természeti környezetben vár rájuk.

Az esemény során a számos érdekes előadás mellett off-programokkal várják a meghívott diákokat, ahol kérdéseikre válaszokat kaphatnak, felvetéseiket megvitathatják, megtekinthetnek és kipróbálhatnak érdekességeket, melyek mind a jövőről szólnak.

A részletes program ide kattintva olvasható.

EQM - PTE