Az Afrika Héttel folytatódik a Nemzetközi Tavasz a Pécsi Tudományegyetemen

2018. május 23. szerda 11:11

Az Afrika Héttel folytatódik a Nemzetközi Tavasz a Pécsi Tudományegyetemen

A PTE Nemzetközi Tavasz rendezvényei ingyenesek és nyitottak mindenki számára, szeretettel várják az érdeklődőket.  

Május 23-án egy rendhagyó előadással folytatódik az Afrika Napok: a Művészetek és Irodalom Házában 17.30-tól dr. Pécsi Ágnes Az ókori Egyiptom új titkai avagy a piramisok a legújabb kutatások tükrében című előadását hallgathatjuk meg. Az ókori világ csodái, a gizai piramisok mindig is a művelt világ érdeklődésének középpontjában álltak. Számos elmélet (köztük magyar is!) született a piramisok építéséről, titkairól: állandóan harcban áll a tudomány és az un. "piramidióták". A legújabb felfedezések az un. müon-radiográfiai módszernek köszönhetőek, amely a kozmikus sugárzás egyik melléktermékét használja a kutatásokhoz. Erről és számos érdekességről lesz szó a magyar nyelvű előadásban.

https://www.facebook.com/events/1699117470179503/

 

Abdoul Camara és társulata egyedi és kevéssé ismert afrikai dobokat fognak megszólaltatni.

 

Május 24-én egy egyedülálló dob-show részesei lehetnek, akik a Király utcában járnak: a Nappali Kávézó teraszán a szenegáli Abdoul Camara és társulata egyedi és kevéssé ismert afrikai dobokat fognak megszólaltatni, melyeket mi magunk is kipróbálhatunk. A mintegy háromórás (!) és igen látványos táncelemekkel tarkított produkció során megismerhetjük az óriás tökedényes akrobatikus táncot vagy éppenséggel a tűzevő mágikus táncot is.

https://www.facebook.com/events/177181379654963/

 

DJ Director fog jobbnál jobb afrikai muzsikákat válogatni.

 

Május 25-én az afrikaláz a Made in Pécs Cafeban fog a tetőfokára hágni: 21 órától a titokzatos, ám eredeti nevén és szakmájában a városunkban jól ismert DJ Director fog jobbnál jobb afrikai muzsikákat válogatni.

https://www.facebook.com/events/471048309991402/

 

És akinek ez a programkavalkád sem elegendő, annak az Afrikai Filmnapokat ajánljuk: keddtől péntekig minden este 18 órakor egy-egy különleges, Afrikáról szóló filmet tekinthetnek meg (angol nyelven) az érdeklődők.

https://www.facebook.com/events/2018243445160363/

 

 

Forrás: PTE - Fotó: Pixabay