Az 56-os hősökre emlékezett a PTE is

2016. október 23. vasárnap 11:25

Az 56-os hősökre emlékezett a PTE is

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából rendezett központi koszorúzási ünnepséget a Pécsi Tudományegyetem október 21-én, a Közgazdaságtudományi Kar belső udvarában elhelyezett emléktáblánál.

A Pécsi Tudományegyetem vezetése nevében az egyetem rektora, Bódis József, és Jenei Zoltán, kancellár együtt helyezték el a megemlékezés koszorúit.

Az Állam- és Jogtudományi Kar nevében Kecskés László dékán, Pécs Megyei Jogú Város nevében Őri László alpolgármester, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat képviseletében Takács Gyula elnöke helyezett el koszorút a PTE KTK udvarán lévő emléktáblán, mely az egyetemi és főiskolai diákparlament és a pécsi forradalom nyitányának állít emléket.

Az ünnepségen beszédet mondott Debreczeni László, az 1956-os forradalmi Diákparlament elnöke, Pro Universitate Quinquecclesiensi-díjas nyugalmazott tisztifőorvos, aki méltatta az 1956-os magyar szabadságharc jelentőségét, kiemelve a jelenre gyakorolt hatását.

Az ünnepséget 14 órakor könyvbemutató követte az ÁJK földszinti aulájában, ahol bemutatják Máté Zsolt, PTE hallgató új kötetét, melynek címe: Az 1956-os magyar menekültek útja Grazba.

Forrás: PTE