Átadták a PTE ETK és a PTE PEAC új asztalitenisz termét

2021. november 11. csütörtök 15:37

Átadták a PTE ETK és a PTE PEAC új asztalitenisz termét

Csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar (PTE ETK) és a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PEAC) közös beruházásában megvalósult asztalitenisz termet.  

 

A Pécsi Tudományegyetem és a Nemzeti Sportközpontok között 2017-ben született meg az együttműködési megállapodás egy új asztalitenisz terem kialakításáról, a PTE ETK Szepesy utcai épületében.

Fontos cél volt a sport, és az azon keresztül megvalósuló egészségtudatos életmód támogatása, valamint, hogy az új, korszerű terem helyet biztosítson az edzésekhez és felkészüléshez a PEAC asztalitenisz szakosztályának.

A beruházás központi költségvetési forrásból bruttó 74 M Ft értékben valósult meg. A PTE vagyonkezelésében álló infrastruktúra kivitelezését a Pécsi Építő és Tatarozó Zrt. végezte, a beruházó és építtető a Nemzeti Sportközpont volt.

Dr. Ács Pongrác, a PTE ETK dékánja, egyúttal a PTE PEAC elnöke elmondta: „A beruházás egyaránt segíti a PTE sportképzések gyakorlati helyszínének biztosítását, és az egyetem sportegyesületének, a PTE PEAC asztalitenisz szakosztályának, a régió legeredményesebb csapatának a felkészülését.

Kiemelte, hogy a PTE PEAC az egyetlen olyan egyetemi klub ma Magyarországon, amely bajnokok ligájában játszó csapattal, a PTE PEAC Kalo-Méh csapatával rendelkezik, és minden korosztályban válogatott sportolókkal, így elvitathatatlan az eddigi infrastruktúra bővítés létjogosultsága, egyúttal esszenciális annak további fejlesztése" - hangsúlyozta a dékán.

 

Forrás: PTE - Fotó: Csortos Szabolcs