Állati jó együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem és az állatkert

2018. április 21. szombat 15:23

Állati jó együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem és az állatkert

Magyarország első egyetemének hallgatói és munkatársai kedvezménnyel látogathatják a közelmúltban megújult állatkertet - többek közt ezt is tartalmazza a két intézmény együttműködési megállapodása.   

A kontraktus értelmében az egyetem népszerűsíti a hallgatói és gyakorló iskoláinak tanulói körében az állatkertet, ahová a hallgatók majd szakmai gyakorlatra is mehetnek.

Az együttműködés részeként az egyetem vállalja, hogy az állatkert által rendelkezésre bocsátott szóróanyagot elhelyezi a PTE mappában, amelyet az elsőéves hallgatók az első oktatási napon minden tanév kezdetén megkapnak. A PTE a különböző táborok szervezése során programelemként jeleníti meg az állatkertet, míg a hallgatók akár szakmai gyakorlatra is mehetnek majd a jövőben az egyre népszerűbb parkba.

Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora az együttműködés kapcsán elmondta:

- Mintegy húszezer hallgatónkkal, valamint hat és félezer munkatársunkkal a régió legnagyobb intézményeként fontos szerep hárul ránk, hogy népszerűsítsük az olyan nagyszerű pécsi szabadidős lehetőségeket, mint amilyen például az állatkert. Fontos, hogy egy Pécs szintű városnak legyen minőségi egyeteme, és legyenek minőségi programjai. Annak pedig, hogy a kettő összekapcsolható, ez az együttműködés a legékesebb bizonyítéka.

Siptár Dávid, az állatkert igazgatója úgy fogalmazott:

- Szeretnénk kibővíteni a partneri körünket, és a régióban a pécsi egyetemnél erre nehezen találtunk volna megfelelőbb intézményt. A pécsi Zoo-t folyamatosan fejlesztjük, és az a célunk, hogy aki Pécsett él, vagy csak ide érkezik turistaként, azok számára egyaránt kihagyhatatlan program és élmény legyen az állatkert megtekintése.

Az együttműködés részeként az állatkert a PTE munkatársai számára 20% kedvezményt biztosít az egyéni felnőtt belépőjegyek árából, és 10%-ot a családi jegyek árából. A hallgatók számára külön programokat, így például éjszakai állatkerti túrát szerveznek a Zoo-ban, sőt, a PTE Campus Kredit képzések keretében egy közös kurzus létrehozását is tervezik az együttműködő felek. Az állatkert a hallgatókra is gondolt az együttműködés jegyében: bevezetik a „PTE párosjegyet", amelynek lényege, hogy érvényes PTE diákigazolvánnyal érkező két egyetemi hallgató minden hétköznap jelentős, közel 25%-os kedvezménnyel látogathatja az állatkertet.

Forrás: PTE - Fotó: UNIVPécs/Csortos Szabolcs