A kézilabda utánpótlásáról tanácskoznak az egyetemen

2016. november 22. kedd 16:35

A kézilabda utánpótlásáról tanácskoznak az egyetemen

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Sporttudományi és Testnevelési Intézet,a PAB Sporttudományi Munkabizottság és a PESE - Pécsi Egyetemisták Sportért Egyesülete szervezésében  "Aktuális kérdések a kézilabdázás szakember- és utánpótlás képzésben" címmel tartanak szakmai napot a PTE TTK kari tanácstermében.

Délelőtt 9-kor dr. Gábriel Róbert a PTE TTK dékánja mond köszöntőt, majd dr. Marczinka Zoltán, a MKSZ-NEK szakmai-és sportigazgatója tart beszél a kézilabdás sportszakember-képzés aktualitásairól különös hangsúllyal a felsőoktatásra.

Háromnegyed tíztől Danyi Gábor, az Audi Győri-ETO KC edzője az utánpótlás-képzés problematikáját és a jövőbeni lehetőségeit mutatja be egy élvonalbeli klub mintáján keresztül.

A kávészünet után Paic Róbert, a PTE TTK STI oktatója az utánpótlás edzők szerepkörének változásairól és a játékos-edző kapcsolatáról tart előadást, majd Kilvinger Bálint, a Sport36 Komló edzője beszél az edzői szerepkör változásairól és lehetőségeiről a mai modern kézilabdázásban.

Az ebédszünetet követően kerekasztal beszélgetés zajlik majd az előadók részvételével. A szakmai napot délután háromkor prof. dr. Wilhelm Márta, a PTE TTK STI Intézet igazgatója zárja.

 

EQM