A Bologna-rendszerű képzés pécsi, gyakorlati tapasztalatait elemzik a Kaptárban

2017. október 10. kedd 13:23

A Bologna-rendszerű képzés pécsi, gyakorlati tapasztalatait elemzik a Kaptárban

Egy ország jövőjét alapjaiban befolyásolja felsőoktatásának minősége. Nem hogy a jövőbeli stratégiák meghatározása, de sokszor az is kérdéses, hogy jelen pillanatban hol tartunk.

Ezt a helyzetképet törekszik tisztázni az Antall József Tudásközpont pécsi irodájának őszi sorozata. A Pécsi Tudományegyetem 650. évfordulójának jubileumi emlékéve jó alkalmat szolgáltat arra, hogy egy három részes fórum keretében döntéshozók és felsőoktatási szakemberek bevonásával megvitathassák a hazai felsőoktatás helyzetét, jövőbeli stratégiai céljait.

A sorozat második részének vendége lesz Dr. Lengvárszky Attila, a PTE oktatási igazgatója, valamint Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke, akikkel mérleget vonunk a Bologna-rendszer eddigi magyar tapasztalatiból, valamint elemezik a duális képzésben rejlő lehetőségeket.

Beváltotta-e a Bologna-rendszer a hozzá fűzött reményeket? Milyen tapasztalatokkal szolgáltak ilyen szempont az elmúlt évek? Hogyan érintette az egyetemek helyzetét és képzési portfólióját a 2006-tól működő rendszer? Milyen lehetőségeket rejt a duális képzés? Melyek a gyakorlati alkalmazás korlátai Magyarországon? Hol tart ebben a folyamatban a Pécsi Tudományegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ meghívott vendégeinkkel.

A program ingyenes.

IDŐPONT: 2017. október 18. (szerda), 18:00
HELYSZÍN: Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont
FACEBOOK: www.facebook.com/events/123140891663697

EQM