Több mint 850 határsértő ellen intézkedtek kedden

2022. szeptember 21. szerda 08:42

Több mint 850 határsértő ellen intézkedtek kedden

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 652 határsértőt tartóztattak fel és 202 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben - számolt be a police.hu. 

 

 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 106 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Lajosmizse, Tompa, Katymár, Mélykút, Petőfiszállás, Hercegszántó, Vaskút, Balotaszállás és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben, összesen 423 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Öttömös, Kistelek, Kübekháza, Szatymaz, Nagylak, Kiszombor, Röszke, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.
Kapcsolódó tartalom

 

Budapesten 17 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Törökszentmiklós 3 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Ács területén 36 határsértőt tartóztattak fel.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Fertőendréd, Fertőszentmiklós, Jánossomorja, Lövő területén összesen 53 határsértőt tartóztattak fel.

Nógrád megyében, Rétság területén a rendőrök 14 illegális migránst fogtak el.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Képünk illusztráció.

MTI