Pécsi tűzoltó szabadított ki egy autó alá szorult biciklist

2019. november 04. hétfő 14:27

Pécsi tűzoltó szabadított ki egy autó alá szorult biciklist

Egy szolgálaton kívüli pécsi tűzoltó, Farkas Roland és további két állampolgár segítette ki a személygépkocsi alól az elütött kerékpárost Tapolcán. 

 

 

Vasárnap 11 óra körül Tapolcán, a Halápi úti garázssornál lévő kereszteződésben egy kerékpáros és egy személygépkocsi összeütközött.

A baleset következtében a 71 éves férfi a kétkerekűről az aszfaltra esett, majd az autó vezetője a járművel áthajtott rajta.

Mögöttük haladt gépjárművel Farkas Roland tűzoltó százados, a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnoka, aki a baleset észlelését követően azonnal az autó alá szorult sérült segítségére sietett. 

A saját autójában lévő emelővel felemelte a gépkocsit, leszerelte annak kerekét, majd két másik, helyszínre érkező állampolgár segítésével kiszabadította alóla a kerékpárost.

A kiérkező mentőszolgálat munkatársai ezt követően ellátták, és kórházba szállították a férfit. A kórház tájékoztatása szerint valószínűsíthető, hogy a gyors és szakszerű mentés nélkül tragédia is bekövetkezhetett volna.

 

Forrás: police.hu