Nemzeti konzultáció indulhat az uniós szankciókról

2022. szeptember 22. csütörtök 15:44

Nemzeti konzultáció indulhat az uniós szankciókról

Kocsis Máté közölte: a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja felkérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt a szankciókról, így Európában a magyarok lesznek az elsők, akik elmondhatják a véleményüket a szankciókról. Kocsis Máté kiemelte, hogy az uniós szankciók hatására Oroszország sokkal gazdagabb lett, Európa pedig szegényebb. Mint elmondta, Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert, amiből 85 milliárdot az európai uniós polgárok fizettek ki. 

 

- A kormánypártok frakciói Balatonalmádiban találkoztak és megvitatták a legfontosabb ügyeket, amelyek most az Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciókhoz kapcsolódtak - számolt be a Magyar Nemzet csütörtökön. A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté nyilatkozatát idézve azt írták: a szankciók bevezetésekor Brüsszel nem ezt ígérte.

Kocsis Máté kiemelte, hogy az uniós szankciók hatására Oroszország sokkal gazdagabb lett, Európa pedig szegényebb. Mint elmondta, Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert, amiből 85 milliárdot az európai uniós polgárok fizettek ki.

A brüsszeli szankciók kárt okoznak a gazdaságokban és a háztartásokban egyaránt. A megnövekedett energiaárak gazdasági viszsaeséshez vezethetnek - figyelmeztetett Kocsis Máté, majd hozzátette: a kormány azon fog dolgozni a parlament őszi ülésszakában, hogy ne legyenek szankciók.

A frakcióvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány két kormánypárt frakciói arra kérték a kormányt, hogy kezdeményezzen nemzeti konzultációt az uniós szankciók kérdésében.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője kiemelte: Európában a magyarok lesznek az elsők, akik elmondhatják a véleményüket a szankciókról.

EQM - Fotó: MTI/Bodnár Anita