Ismét kirakatversenyt rendeznek a POSZT alatt

2018. május 25. péntek 17:30

Ismét kirakatversenyt rendeznek a POSZT alatt

A Dekorszövetség a korábbi évek hagyományát folytatva 2018-ban is megrendezi a POSZT-hoz kapcsolódva kirakatversenyét Pécsett.  

Az országos kirakatverseny fő célja, hogy a Pécsi Országos Színházi találkozó versenydarabjaihoz kapcsolódó látványos kirakatokat és kirakati installációkat készítsenek az alkotók az utcai kirakatokban, ezzel segítve a versenydarabok népszerűsítését és Pécs utcáinak a művészeti fesztiválra való hangolását.

A Magyar Dekoratőrök és Kirakatrendezők Szövetsége (Dekorszövetség) kilenc éves helyi tapasztalattal és hetedik alkalommal szervezője a versenynek.

A verseny kirakatrendezői idén is automatikusan részt vesznek „Év kirakatrendezője" címért való versenyben, melyet a Dekorszövetség hirdet meg.

A verseny helyszíne: Pécs, (Pécs belvárosától a Zsolnay-negyedig terjedően).
A verseny témája: A POSZT-hoz (Pécsi Országos Találkozó) kapcsolódva a színházi találkozó verseny-színdarabjainak* és az „Off" programjainak feldolgozása a kirakatban. A kirakat témájához szabadon választható bármelyik a POSZT bemutatói közül.

A versenyre jelentkezők köre: profi vagy amatőr kirakatrendezők, dekoratőrök, díszlettervezők, diákok, alkotóművészek, lakberendezők, stylistok, diákok, üzletek, üzlettulajdonosok és alkalmazottaik

Nevezési díj: 10.000.- Ft / versenykirakat - melyet a megjelenési felületek szakmai előkészítésére és a versennyel kapcsolatos költségekre fordítunk.
A díj befizetése a regisztrálást követően átutalással történik.

Jelentkezés / regisztrálás: 2018. június 01. éjfélig a [email protected] e-mail címre lehetséges. Az e-mail tárgya: „Nevezés a POSZT a kirakatban versenyre". A nevezésben az alábbiakat kérjük megadni: név, csapat esetén nevek, lakcím, telefonszám, aktív e-mail cím, foglalkozás és/vagy kapcsolat a témával.

Versenykirakatok készítése: 2018. június 6. 10:00-18:00
Zsűrizés: a zsűri esti és nappali fényben is értékeli a kirakatokat.
A versenykirakatok értékelése és díjátadás: 2017. június 15.
Bontás: 2017. június 15.-tól. Kérjük, a versenykirakatok a POSZT ideje alatt álljanak.


Infó vonal: Gesztes Ágnes 0620- 313-8585 [email protected]
A rendezvény szervezője: A Dekorszövetség www.dekorszovetseg.hu

Forrás: Pécsi Önkormányzat - Fotó: Pixabay