Ingyenes koncert és irodalmi est is lesz

2018. január 20. szombat 15:30

Ingyenes koncert és irodalmi est is lesz

Ingyenes népzenei koncerttel, valamint Adyt és Arany Jánost megidéző irodalmi estekkel várják az érdeklődőket január 22. és január 29. között az Országos Idegennyelvű Könyvtárban (OIK) A magyar kultúra napja alkalmából.  

Magyar népdalokat és népdalfeldolgozásokat hallhatnak az érdeklődők a magyar kultúra napján, a műsorban Bartók Béla, Kodály Zoltán, Bárdos Lajos, Farkas Ferenc, Karai József művei csendülnek fel - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. Közreműködik a Deák Téri Evangélikus Gimnázium Gyermekkara, a Philomela Nőikar, valamint Carmina Spiritus Kamarakórus, vezényel Kardos Anna.

Havas Judit előadóművész Intés az őrzőkhöz - Ady Endre című estjén összeállítást hallhatnak az érdeklődők Ady Endre verseiből és írásaiból, Bartók Béla népdalfeldolgozásaiból, Reinitz Béla dalaiból, valamint Kodály Zoltán, Liszt Ferenc és Bartók Béla műveiből január 26-án. Zongorán közreműködik Hegedűs Valér.

Január 29-én Arany asszonyok - Zenés asszonyfelmutatás című előadás az Arany János-emlékévhez kapcsolódik. A műsorban Arany János versei, balladái és az erre készült melodrámái hangzanak el Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész és Elek Szilvia zongoraművész-zeneszerző előadásában.

MTI - Fotó: Pixabay