Get Closer: dzsesszfesztivál harmadszor a Hegyvidéken

2018. január 17. szerda 16:30

Get Closer: dzsesszfesztivál harmadszor a Hegyvidéken

Immár harmadszor rendezik meg idén tavasszal a Get Closer Budapest Jazz Fesztivált. Április 6-tól 8-ig a nemzetközi dzsessz színtér számos fontos szereplője játszik a főváros XII. kerületében, a Hegyvidéken található MOM Kulturális Központban (MOMKult).

Örömteli, hogy Budapesten felpezsdült a dzsesszélet, az pedig számomra különösen kedves, hogy a XII. kerületben a Get Closer szervezésében nemcsak fesztivált rendeznek, hanem egész évben világhírű előadókat lehet látni és hallani - mondta Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere a szerdai budapesti sajtóbeszélgetésen.

Mint elhangzott, a Get Closer fesztiválon három aktuális amerikai sztár, Nicholas Payton trombitás, James "Blood" Ulmer gitáros és Lizz Wright énekesnő lép fel zenekarával, mellettük két lengyel előadó, Pawel Kaczmarczyk zongorista és Kuba Wiecek szaxofonos formációja ad koncertet. Április 7-én egy nemzetközi supergroup, a legendás Weather Report örökségét ápoló Heavy Weather játszik, amelyben a magyar Mogyoró Kornél az ütőhangszeres.

Képünk illusztráció.

MTI - Fotó: pixabay.com