Földön, vízen, és most már a föld alatt is próbálkoznak a migránsok

2019. november 29. péntek 08:50

Földön, vízen, és most már a föld alatt is próbálkoznak a migránsok

Erősödik a migrációs nyomás Magyarország déli határszakaszán. 

 

 

Az előző évvel összehasonlítva 2019-ben érezhetően növekedett a migrációs nyomás, az elmúlt hetekben azonban még drasztikusabban emelkedett a déli határszakaszon illegálisan Magyarországra belépni próbálkozó migránsok száma.

 

Az illegális migránsok módszerei változatosak; próbálnak átmászni a kerítésen, átvágni azt, de a rendőrök találtak már két, kézi erővel kiásott, belső támasztószerkezet nélküli alagutat is, amelyek nemcsak készítőikre, de az esetleges használóikra is életveszélyesek voltak.

 

A járatokat a déli határszakaszon szolgálatot ellátó járőrök a Csongrád megyei Ásotthalom és a Bács-Kiskun megyei Csikéria térségében fedezték fel.

Az ásotthalmi alagútnál az egyenruhások 44 illegális migránst tartóztattak fel, míg a csikériai járatnál sikeres átjutás nem történt.

 

Az alagutak készítői mindkét esetben nagy gondot fordítottak az álcázásra; a be- és kijáratukat növényzettel takarták, de a rendőrök az alagutakat befejezésüket követően rövid időn belül felfedezték, és gondoskodtak betemetésükről.

 

.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön 0 óra és 24 óra között 17 esetben összesen 86 külföldit tartóztattak fel.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Forrás: police.hu