Eső, hó, ónos eső is várható karácsony második napján

2021. december 25. szombat 20:00

Eső, hó, ónos eső is várható karácsony második napján

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de vasárnap északkeleten van esély átmeneti vékonyodásra és szűrt napsütésre. Több hullámban számíthatunk csapadékra: az eső, záporeső után az éjszaka második felétől vasárnap délutánig a déli országrészben nagy területen van esély jelentősebb mennyiségű, tartós ónos esőre, de szombat este, éjszaka átmeneti jelleggel másutt is előfordulhat. 

 

Az északnyugati, északi országrészben egyre nagyobb területen havazás, hószállingózás váltja az esőt, a legtöbb hó reggelig az Északi-középhegység tágabb környezetében hullhat, addigra általában meg is szűnik a havazás.

Vasárnap délután délen is átmeneti csapadékszünet valószínű, viszont estétől délnyugat felől újabb vegyes halmazállapotú csapadékzóna érkezik. Az északkeletire, északira forduló szél átmenetileg nagyobb területen lehet élénk, néhol erős.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +2 fok között alakul, de a hófedte északkeleti területeken jóval hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +3 fok között valószínű, de a vastag hóval borított északkeleti tájakon akár hidegebb is maradhat az idő.

MTI