Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés
2018. március 01. csütörtök 10:30

Március elsejétől indult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyben a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszereket ellenőrzik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.
Az egész országra kiterjedő vizsgálatot Zsigó Róbert, az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el a március 1-je és április 2-a közötti időszakra.
A közlemény szerint a Nébih szakemberei ellenőrzik a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, különösen a sonkákat, az édesipari termékeket, a különféle borokat és szeszes italokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, de nagy hangsúlyt helyeznek a bárányok és nyulak minőségére is. Kiemelten figyelik még az értékesítésre kerülő étkezési tojásokat és a hatóság idén először a tojásfestékeket is megvizsgálja majd - sorolta a minisztérium.
Az agrártárca arra törekszik, hogy az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, kiváló minőségű, lehetőség szerint magyarországi gyártású élelmiszerek kerüljenek a magyar családok asztalára - olvasható az FM közleményében.
MTI - Fotó: Pixabay
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Nagy Olivér is marad a PMFC-ben
- Nyárból az őszbe: fordulat jön a...
- Már többszörös bajnok, s korosztálya...
- Megadták a kilövési engedélyt, a...
- Töltőkábel okozott tüzet szerdára...
- Késéssel járnak a vonatok a pécsi...
- Költségvetési csalás miatt ítéltek el...
- Villanyoszlopnak ütközött egy autó az...
- A koronavírus-fertőzések számának...
- A világ érdekes, fedeztessük fel a...