Délután beborul, este akár már havazhat is

2019. december 01. vasárnap 11:32

Délután beborul, este akár már havazhat is

Vasárnap délután a napsütést nyugat felől növekvő fátyolfelhőzet szűri, majd késő délutántól megvastagszik a felhőtakaró. Napközben csapadék nem lesz, aztán estétől, késő estétől a nyugati és középső országrészben egyre nagyobb területen kezdődik vegyes halmazállapotú csapadék - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

 

 

Elsősorban a Dunántúlon többfelé megélénkül, északnyugaton helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A levegő 3 és 6 fok közé melegszik. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő, keleten lesz a hidegebb.

 

Vasárnap estétől hétfő reggelig borult lesz az ég. Országszerte várható csapadék: délen zömmel eső, északon havazás, havas eső, északnyugaton eső is. Néhol átmenetileg ónos eső is előfordulhat. A délkeleti, keleti szelet elsősorban a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik.

Éjszaka -3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet, keleten lesz a hidegebb.

 

Hétfő délutánig borult lesz az ég, és országszerte várható csapadék. Az Északi-középhegységben és közvetlen előterében, valamint Budapest körül végig hóra lehet számítani. A környező megyékben is döntően havazás valószínű, de itt már átmenetileg havas eső is előfordulhat.

MTI