Cseh embercsempészt fogtak el a rendőrök Dávodon

2020. január 23. csütörtök 09:41

Cseh embercsempészt fogtak el a rendőrök Dávodon

Dávodnál igazoltatták szerdán az egyenruhások azt az embercsempészt, aki öt migránst szállított autójában. 

 

 

Az 51-es számú főúton, Dávod külterületén szerdán 2 óra 20 perckor a járőrök megállítottak egy magyar rendszámú személygépkocsit, amelyet egy férfi vezetett.

Rajta kívül az autóban további öt utas tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, de az egyenruhások kérdésére szír állampolgárnak vallották magukat.

A jármű cseh állampolgárságú sofőrje a gyanú szerint a migránsoknak segítséget nyújtott abban, hogy a jogellenes határátlépést követően Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak.

A gépkocsivezetőt a járőrök a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre előállították. Ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A férfit a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat - meghallgatásuk után - a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: BKMRFK