Bakondi: jön a jó idő, jönnek újra a migránsok is

2021. április 10. szombat 11:23

Bakondi: jön a jó idő, jönnek újra a migránsok is

A jó idő beálltával és a járványhelyzet javulásával Európa-szerte, köztük a balkáni útvonalon ismételten "fellendülés" várható az illegális migrációban - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. 

 

 

Bakondi György kifejtette: az év első három hónapjában több mint 25,5 ezer illegális migránst és 233 embercsempészt fogtak el Magyarországon, elsősorban a magyar-szerb határon, emellett a magyar-román és magyar-horvát határszakaszokon.

Kiemelte: ez a magas szám - a téli időjárás miatt - szokatlan az első negyedévben.

Különösen most, amikor a járványhelyzet miatt számos ország rendelt el szigorító intézkedéseket a határokon, miután belátták, hogy az ellenőrizetlenül érkező emberek tömege közegészségügyi fenyegetést is jelent.

A főtanácsadó szerint az időjárás és a járványhelyzet javulásával ismét erősödhet a migrációs mozgás. Ennek jelei már láthatóak Görögország és Észak-Macedónia határánál - közölte Bakondi György, hozzátéve: másutt, köztük a balkáni útvonalon is aktivitás tapasztalható, a prognózisok szerint pedig további erősödés várható.

MTI