A vízmérők és a vezetékek téliesítésére figyelmeztetnek

2022. január 12. szerda 15:26

A vízmérők és a vezetékek téliesítésére figyelmeztetnek

A vízmérők, valamint a vízvezetékek és a szerelvények téliesítésére figyelmezteti a lakosságot a magyarországi ivóvíz- és csatornaszolgáltatást végző szervezeteket képviselő Magyar Vízközmű Szövetség (MVSZ) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. 

 

 

Azért figyelmeztetik most a lakosságot, mert az előrejelzések szerint, az idei tél egyik leghidegebb éjszakája várható szerdáról csütörtökre virradóra - tartalmazza a közlemény.

Mint írják: a nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, valamint a vízmérőakna letakarása, szigetelése. Továbbá a lakott ingatlanoknál szükséges a vízmérőakna szigetelése, illetve azokra a vezetékszakaszokra is kiemelt figyelmet kell fordítani, amelyek kevésbé védett helyen, például pincében, vagy falon kívül találhatóak.

Célszerű ezeket is szigetelőanyaggal védeni, továbbá a kerti csapokat, öntözőberendezéseket vízteleníteni, illetve a fagy enyhülését követően szükséges a vízmérő óra ellenőrzése is - teszik hozzá.

Ugyanis, ha az óra csillagkereke akkor is forog, ha házban minden csap zárt, akkor valószínű csőtörés történt, erről pedig értesíteni kell a szolgáltatót - magyarázzák.

A MVSZ téliesítés szemléltetése, könnyebb kivitelezése érdekében elkészített egy kisfilmet ami a https://www.youtube.com/watch?v=5hBiwe50X58 webcímen érhető el - tartalmazza a közlemény.

MTI