A szocik szerint a Jobbik elnöke hűséges Orbán-tanítvány

2012. február 01. szerda 11:29

Az MSZP szóvivője szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke Orbán Viktor hű tanítványa, nézeteit 2002 után a Fidesz-elnök polgári körében tevékenykedve sajátíthatta el, és csak abban különbözik a kormányfőtől, hogy "konkrétabban fogalmaz".

Török Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján a XII. kerületi Turul-szobornál azzal kapcsolatban fejtette ki véleményét, hogy a Jobbik szombati évadnyitó rendezvényén Vona Gábor pártelnök azt mondta: "nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzeti szocialisták, de demokraták sem vagyunk".

Az MSZP-s politikus szerint Vona és "tanítómestere", Orbán Viktor azonos nézeteket vall, csak amíg a miniszterelnök elegánsabban fogalmaz, a Jobbik első embere "kimondja, amit a jobboldalon mindannyian gondolnak". "Amíg Orbán Viktor még csak lőporszagot érez, addig Vona Gábor fegyveres konfliktust vizionál az országban" - vont párthuzamot.

Hozzátette, a szocialisták mindkét retorikát, a jobboldal "harckészültségét" és a kirekesztésre, gyűlöletkeltésre irányuló politika minden elemét elfogadhatatlannak tartják.

Arra is kitért, hogy a Fidesz szerinte tűrhetetlen gesztusokat tesz a radikálisoknak, amit azzal támasztott alá, hogy szerdán veszi át az Új Színház igazgatói székét Dörner György.


(mti)