77 éves nő okozott balestet az M6-oson, aztán lelépett

2020. december 11. péntek 07:57

77 éves nő okozott balestet az M6-oson, aztán lelépett

Két autó ütközött az M6 autópályán egy forgalommal szemben haladó gépjármű miatt, amelynek 77 éves sofőrje segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. Fél órán belül azonosították. 

 

 

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. december 8-án délelőtt az M6 autópálya külső sávjában személygépkocsival közlekedett Százhalombatta irányából Érd felé egy idős asszony a forgalommal szemben. A vele ellentétes irányba haladó, szabályosan közlekedő gépkocsi sofőrje, hogy az ütközést elkerülje satufékezett és az elakadásjelzőt is bekapcsolta. A mögötte közlekedő jármű vezetője azonban a fékezésre kényszerült autó bal hátsó részének ütközött, majd a bal oldali szalagkorlátnak csapódott.

A két sofőr nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, mindkét kocsiban milliós nagyságú anyagi kár keletkezett. A balesetet okozásáért felelősség tehető nő nem állt meg segítséget nyújtani, megfordult autójával és elhajtott.

A helyszínre érkező rendőrök fél órán belül azonosították a közlekedési balesetet előidéző gépkocsit, valamint annak tulajdonosát. A 77 éves asszonyt a gárdonyi egyenruhások ercsi lakóhelyén érték utol, aki a cselekmény elkövetését szóban elismerte. Elmondása szerint Százhalombattánál hajtott fel az M6 autópályára a forgalommal szemben. Annak ellenére, hogy látta a történteket, megfordult, majd ercsi otthonáig meg sem állt.

Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntettének gyanúja miatt indított eljárást.

Forrás: police.hu