Újraiparosítás a PANNOVA Ipari Parkban

2009. február 13. péntek 17:41

Ünnepélyes bemutatkozó rendezvénye keretében tájékoztatta a STRABIL Kft. az érdeklődőket a Pécstől mindössze két kilométerre fekvő Pannova Ipari Park rövid és hosszútávú céljairól. A kiváló adottságokkal rendelkező terület hamar az újraiparosodó térség fejlesztési központjává válhat. Sajtóközlemény:

"A projektet a STRABIL Kft. a Dél-Dunántúli Operatív Program „Az üzleti infrastruktúra (ipari parkok, inkubátorházak, barnamezős telephelyek) fejlesztése" című pályázati támogatás keretében „A dél-dunántúli régió legújabb ipari parkjának, a Pécs-Kővágószőlősi Ipari Parknak a fejlesztése" címmel valósítja meg hazai és európai uniós támogatásból. (A támogatás mértéke 49%.)

A projekt nyitó sajtórendezvényére 2009. február 13-án került sor. Dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnökének nyitóbeszédét követően Dr. Varga Jenő, az MGYDDRSZ elnöke ismertette a beruházás jelentőségét a dél-dunántúli régió újraiparosodására vonatkozóan. Sándor Tibor, kővágószőlősi polgármester köszöntője után pedig Nagy Gábor, az Ipari Park ügyvezetője prezentációban mutatta be a beruházást, annak céljait és az Ipari Park szolgáltatásainak körét.

A Pécs-Kővágószőlősön fekvő terület a tervek szerint egy olyan koncentrált ipari termelő és logisztikai centrum lesz, amely az újraiparosodó térség fejlesztési központjává válhat, kiváló lehetőségeket teremtve ezáltal azoknak a vállalatoknak, amelyek egy modern, a fejlődésüket elősegítő üzleti környezetben, más cégekkel együttműködve, a költséghatékonyság szempontjait szem előtt tartva kívánnak megfelelni a piaci versenyhelyzetnek. Az ipari parki címmel 2007. óta bíró területen jelenleg 20 vállalkozás működik.

A PANNOVA Ipari Park egymással ritkán érintkező régiók találkozásánál fekszik, így gyakorlatilag Nyugat- és Közép-Európa, valamint a balkáni térség közötti összekötőkapocsként funkcionál, egyedülálló piaci pozícióhoz juttatva az ide települő vállalkozásokat. A térség logisztikai aktivitása jelentősen nő a 2010-re megépülő M6-os autópálya, és az ipari park közelében épülő M60-as gyorsforgalmi út révén. A park Pécstől mindössze 2 km-re helyezkedik el.

Logisztikai szempontból nem csupán a közúti szállítás terén áll jól a terület: a pécs-pogányi repülőtér közelsége - mely mindössze 16 km-re található - mellett az ipari park saját iparvágánnyal kapcsolódik a Pécs-Budapest fővonalhoz, a legközelebbi folyami kikötő pedig alig 50 km-re, Mohácsnál található."

Forrás: Ferling PR