Tovább marad rács mögött a brutális pécsi késelő

2020. október 27. kedd 18:45

Tovább marad rács mögött a brutális pécsi késelő

Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványára a Pécsi Ítélőtábla súlyosította annak a fiatal pécsi férfinak a büntetését, aki 2015 júniusában két embert késsel életveszélyesen megsebesített - közölte a vádhatóság.

 

A bűncselekmény elkövetésekor 17 éves egykori ökölvívó társaival Pécs belvárosában szórakozott, italozott, majd egy ismert szórakozóhely előtt egy arra sétáló személyt egy földről felragadott bottal megütött. Ezt követően a bántalmazást számon kérő egyik szemtanút négy társával ököllel ütlegelni, majd rugdosni kezdte, és rátámadt a földön fekvő férfi segítségére siető másik járókelőre is.

A verekedés során a vádlott a zsebéből elővett késsel a sértettet négy alkalommal hátba, a segítségére siető férfit pedig hasba szúrta. A sértettek 8 napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyes sérülést szenvedtek, ami egyiküknél maradandó fogyatékossággal is járt.

Az elsőfokú bíróság a késelő bűnösségét - a váddal egyezően - több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében állapította meg. Ezért 7 év 10 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Társaival szemben csoportosan elkövetett garázdaság és testi sértés miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

Az ügyész a két embert súlyosan megsebesítő vádlott büntetésének súlyosítása iránt jelentett be fellebbezést, amit a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott. A Pécsi Ítélőtábla az ügy mai napon tartott másodfokú tárgyalásán - az ügyészi indítvánnyal egyetértve - a vádlott büntetését 9 év szabadságvesztésre súlyosította.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség