Tiszai Szabolcs: Vevőcsalogató bevásárlónapot szervez a belvárosban a Pécs Holding

2013. június 07. péntek 11:39

Tiszai Szabolcs: Vevőcsalogató bevásárlónapot szervez a belvárosban a Pécs Holding

A Pécs Holding Zrt. újabb projekttel kívánja feléleszteni a belváros kereskedelmi forgalmát: június 8-án, szombaton Belvárosi Bevásárló Nap címmel egész napos rendezvénysorozattal, érdekes programokkal, kedvezményekkel, kóstolókkal várják a lakosságot a főbb sétálóutcákban és tereken. Tiszai Szabolcs, a társaság vagyongazdálkodási osztályvezetője elmondta, hogy terveik szerint a későbbiekben évente több alkalommal is megrendeznék az eseményt.

Meghosszabbított nyitva tartással, különböző mértékű kedvezményekkel, vásárlási akciókkal, étel- és italkóstolókkal, egészségügyi szűrésekkel, számos érdekes programmal és meglepetésekkel várják az érdeklődőket szombaton a Ferencesek és az Irgalmasok utcájában, a központi sétálóutcában, valamint a Széchenyi, a Kossuth és Búza téren.

Tiszai Szabolcs elmondta, hogy szándékaik szerint szeretnék Pécs lakosságával újra felfedeztetni a belváros értékeit és növelni a kereskedelmi forgalmat.

- Az üzlettulajdonosok is pozitívan fogadták a kezdeményezést, több mint hetven kereskedő jelentkezett a programra. Amennyiben sikeres lesz, akkor hagyományt teremtenénk a rendezvénnyel, és évente több alkalommal is megszerveznénk.

Az üzletek érdekeltté tétele érdekében meghirdették a Belváros Arca elnevezésű versenyt, amelynek során a vásárlók szavazatai alapján a győztes üzlet egy éven keresztül viselheti ezt a büszke címet.

- Aki vásárol vagy betér egy boltba, étterembe, kap egy szavazólapot, amit kitöltve a Búza téren, a Királyház előtti standnál felállított urnába kell bedobnia. A voksok alapján hirdetjük ki a Belváros Arca címet, ami tárgy- és pénznyereménnyel, valamint megjelenési lehetőséggel jár az üzlet számára.

Az érdeklődőknek ráadásul azért is érdemes szavazniuk, mert ők is részt vesznek egy sorsoláson, ahol több mint harminc nyereményt osztanak ki a kereskedők felajánlásai révén. Az értékes tárgynyeremények között található például egy ötvenezer forint értékű jutalom is.

A számos érdekes program között válogathatnak a polgárok, egyebek mellett veteránautó-kiállítást láthatnak a Széchenyi téren 10 és 14 óra között, a Búza téren a Fordan Táncklub bemutatóját tekinthetik meg, s részt vehetnek az első alkalommal megrendezésre kerülő Termelői és Kézműves Piacon, amely reggel nyolc órától 16 óráig várja a vásárolni vágyókat, a Ferencesek utcájában pedig érzékenyítő játszóházban vehetnek részt az érdeklődők. Az autókkal érkezőknek jó hír, hogy őket ingyenes parkolási lehetőség várja a Király-ház mélygarázsában.