Pécsett is működik a Mikulásgyár - A városházán is várják az adományokat

2018. december 06. csütörtök 11:46

Pécsett is működik a Mikulásgyár - A városházán is várják az adományokat

A pécsi városháza Széchenyi téri portáján is várja a Mikulásgyár a szegénységben élő családok számára felajánlott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, édességeket valamint jó állapotú könyveket és játékokat. A december 19-ig tartó akció keretén belül Páva Zsolt polgármester is összeállított, s leadott egy cipősdoboznyi meglepetést december 6-án reggel. 

 

Csaknem másfél évtizedes hagyomány hazánkban, hogy a Mikulásgyár az adventi időszakban jótékonysági akciót indít. Ennek során bárki összeállíthatja mindazokat a felajánlásokat egy-egy dobozba, amelyek egy szegénységben élő család számára hasznosak lehetnek.

A cipősdoboznyi meglepetést az ország számos pontján le lehet adni, idén pedig a pécsi városháza is a gyűjtőpontok listáján szerepel. Az ajándékokat a Magyar Vöröskereszt segítségével kézbesítik még karácsony előtt.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere maga is összeállított egy többek között édességekkel, játékokkal megtöltött csomagot, amelyet idén egy 12 éves fiú fog megkapni.

- Egy fontos és immár nagy tradíciókkal rendelkező sorozatról beszélünk a Mikulásgyár kapcsán, amely egyszerűségében nagyszerű. Magunk dönthetünk róla, hogy milyen korú, nemű gyermeknek, vagy éppen családnak szánjuk a felajánlott dolgokat. Mindezeket az információkat csak ráírjuk a dobozra, s leadjuk a megfelelő gyűjtőponton - magyarázta a polgármester, mielőtt saját csomagját átadta.

Páva Zsolt arra bátorít mindenkit, hogy szakítson időt, s a következő napokban vigye el felajánlásait a városházára vagy az egyik pécsi postára.

A Városházán december 19-ig várják a cipősdobozokat, a csomagok pedig a Magyar Vöröskereszt közvetítésével jutnak el az érintettekhez még az ünnepeket megelőzően több száz önkéntes segítségével.

A Mikulásgyár idén is elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet vár adományként. Fontosnak tartják hangsúlyozni a szervezők, hogy csak olyan ruhákat, könyveket tegyünk mindenki a dobozokba, amelyeket magunk és gyermekünk is szívesen fogadna.

Az akcióhoz idén számos országos intézmény és gazdasági társaság is csatlakozott.

 

Forrás: Pécs önkományzata