Két rendőrt és egy civilt agyonlőtt egy férfi Liege-ben

2018. május 29. kedd 11:51

Frissítve: 2018. május 29. kedd 12:32

Két rendőrt és egy civilt agyonlőtt egy férfi Liege-ben

Két rendőrrel és egy civillel végzett egy lövöldöző kedd délelőtt a Liege-ben, Belgiumban, a kiérkező rendőrök agyonlőtték a támadót.  

Az RTBF belga közszolgálati televízió arról számolt be, hogy a férfi az ország keleti részében fekvő Liege központjában tüzet nyitott a járőröző rendőrökre, majd bemenekült egy közeli iskolába, ahol túszul ejtett egy takarítónőt.

A lövöldözésben két rendőr és egy civil életét vesztette, két másik rendőr pedig megsebesült.

A különleges egységek kivezényelt tagjai végül agyonlőtték a támadót. Több tucatnyi rendőrautó van a helyszínen, és Willy Demeyer polgármester is megérkezett.

Catherine Collignon, a városi ügyészség szóvivője elmondta, hogy a támadó indítéka egyelőre ismeretlen. A La Libre Belgique című napilap mindazonáltal azt közölte névtelen rendőrségi forrásokra hivatkozva, hogy a feltételezett merénylő azt kiáltotta, hogy "Allahu Akbar!" (Allah hatalmas), mielőtt lelőtték. Ezt Collignon nem erősítette meg.

Jan Jambon belga belügyminiszter részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a Twitteren, és rámutatott, mindent megtesznek a történtek pontos felderítése érdekében.

Képünk illusztráció.

 

MTI - Fotó: Pixabay