Remekül teljesítettek az ANK úszói hétvégén

2017. április 20. csütörtök 15:30

Remekül teljesítettek az ANK úszói hétvégén

Komoly sikerek születtek az egyik legnagyobb korosztályos úszóversenyen a hétvégén. Örömmel vennénk ha ez a hír megjelenne az oldalukon. 

Harmincnyolcadik alkalommal rendezték meg az igen komoly ranggal bíró Arany Üst Nemzetközi Korosztályos Úszóversenyt Dunaújvárosban.

A verseny komolyságát mutatja, hogy az EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) összes korosztályos magyar válogatottja rajtkőre lépett. 58 egyesület közel 500 sportolója vett részt a 4 napos megmérettetésen ahol komoly pécsi sikerek is születtek.

Péter Virág az ANK Úszóklub 13 éves sportolója 100 méter mellen tekintélyt parancsolóan közel 2 és fél másodperces előnnyel a második helyezett előtt elsőként csapott a célba. 200 méter mellen ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott. Edzőjétől, Jancsik Árpádtól vehette át a győztesnek járó aranyérmet. 100 méter gyorson és 200 méter vegyesen 1-1 ezüstérmet is átvehetett a 4 napos versenyen.

Egyéni csúcsokkal hatalmas csatában dupla korosztályos értékelés alsó tagjaként döntőzött még Jászó Ádám és Séner Martin is. Utóbbi az 100 méteres gyors idejével a korosztályos ranglista elejére ugrott.

 

Forrás: ANK Úszóklub