Rangos kosárlabda-konferenciát rendeztek Pécsett

2022. július 24. vasárnap 19:54

Rangos kosárlabda-konferenciát rendeztek Pécsett

Nemzetközi kosárlabda-konferenciát rendeztek a hétvégén Pécsen a Rátgéber Kosárlabda Akadémián.


"A Nemzeti Kosárlabda Akadémia az infrastruktúrát illetően csúcskategóriás, ez pedig egy topesemény. A célunk az, hogy aki ide eljön, azt mondhassa, több és jobb lettem, mint tegnap voltam" - idézi a szervezők közleménye a pécsi női csapattal korábban kilenc bajnoki címet szerzett Rátgéber Lászlót.

"Mindenféle túlzás nélkül mondhatom, hogy amit itt láttam, ahhoz fogható nincs a világon! Fantasztikus, hogy milyen körülmények között képezhetik itt a tehetségeket egy kiváló szakember, Rátgéber László vezetésével" - fogalmazott az amerikai Davidson Wildcats egyetemi csapatának mestere, Robert McKillop, akinek a kezei közül került ki a világsztárrá fejlődő Stephen Curry.

A két nap során közel húsz elméleti és gyakorlati előadást hallgathattak, nézhettek meg a jelenlévők, akik nagyon értékes tudásanyaggal lettek gazdagabbak. Az esemény sztárvendége, Nick Nurse a 2018/19-es szezonban bajnoki címig vezette a Toronto Raptorst az NBA-ben, 2020-ban pedig ő lett az év legjobb edzője a tengerentúlon.

MTI