Nincs komoly kár a kigyulladt síházban, így, ha megjön a hó, mehetünk csúszni a Mecsekre

2015. november 23. hétfő 07:53

Nincs komoly kár a kigyulladt síházban, így, ha megjön a hó, mehetünk csúszni a Mecsekre

Szerencsére nem okoztak nagyobb bajt a lángok a Misinán lévő síházban. Farkas Péter szakosztályvezető-helyettes hírportálunknak azt mondta, minden működőképes, hamarosan a több mint ötvenéves felvonó teljes felújításával is végeznek.

Mint arról beszámoltunk, a napokban kigyulladt a mecseki síház, ám a tűzoltók hamar a helyszínre érkeztek és megfékezték a lángokat.

- Egy farakás kapott lángra, de szerencsére nem történt nagyobb baj. Egy festéssel és egy ablakcserével a régi állapotba hozható az épület - nyilatkozta lapunknak Farkas Péter, a Pécsi Vasutas Sportkör szakosztályvezető-helyettese. Hozzátette: a baleset miatt tehát egészen bizonyosan nem marad el a szezon.

Sőt, a pálya és az infrastruktúra talán még sosem volt ilyen jó állapotban, mint napjainkban.

Ennyibe kerül a mecseki síelés

A mecseki sípálya 18 ezer forintba kerülő éves tagság ellenében, vagy a kettőezer-ötszáz forintos napijeggyel vehető igénybe. A nemrég bevezetett, egy napra szóló belépő nagy siker, ám PVSK arra buzdítja a síbarátokat, ne csak egy-egy havas napon menjenek fel a Misnára, hanem tartozzanak a közösséghez.

- A korábbi évekhez képest a mostani őszön több fejlesztést sikerült elvégeznünk. Még folyamatban van, de a napokban végzünk az ötvenharmadik éve üzemelő felvonó teljes rekonstrukciójával. A berendezés ennyi idő alatt mindössze egy olyan komolyabb rekonstrukción esett át, amely a mostanihoz hasonlítható. Persze, a kaszálás és a kisebb javítások sem maradtak el - mondta.

Most már csak hó kellene.

- Az egyik idős sporttársunk negyven évre visszanyúló kimutatása szerint átlagosan egy-egy esztendőben huszonkilenc napig használható a pécsi pálya. Reméljük, most sem lesz rosszabb a szezon, bízunk abban, hogy hamarosan megérkezik a komolyabb havazás.

Erre lehet, hogy már nem kell sokáig várni. A Mecseken már havazott, a meteorológiai előrejelzések szerint pedig a későbbiekben is számíthatunk csapadékra. 


Archív képünk a pécsi sípályán készült. 

Palotás P.