Magasra tette a lécet: Kárpáti Enikő Magyarország jó tanulója, jó sportolója

2017. augusztus 15. kedd 16:18

Magasra tette a lécet: Kárpáti Enikő Magyarország jó tanulója, jó sportolója

A szaktárca vezetőjének megbízásából kedden Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője adta át a Magyarország jó tanulója, jó sportolója oklevelet Kárpáti Enikőnek, a PSN Zrt. Sportiskola atlétájának. 


A tizenöt éves pécsi lány, Kárpáti Enikő nevét akkor ismerték meg a korábbiaknál is többen, amikor a közelmúltban 8. helyen végzett magasugrásban az Európai Ifjúsági Olimpia 12-es döntőjében Győrben.

Persze nem ez volt az első kiugró eredménye, például a serdülők országos bajnokságról már 2014-ben arannyal tért haza.

Enikő azonban nem csak a sportban, az iskolában is kitűnő, mindeddig színjelesekből állt a bizonyítványa. Az Árpád Fejedelem Gimnázium diákja megpályázta a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet, amit - Pécsről messze neki volt a legmagasabb pontszáma - el is nyert.

Az ezt tanúsító oklevelet Balog Zoltán miniszter adta volna át számára, ám az esemény időpontjában Enikőnek éppen jelenése volt az egyik versenyen, így az elismerést kedden Csizi Pétertől vette át.

A rendkívül szimpatikus sportoló édesanyja - aki egyben edzője is - társaságában jelent meg az ünnepélyes eseményen. Enikő a PSN-nek és a város lakóinak is köszönetet mondott mindazért a támogatásért és a szeretetért, amit eddigi pályafutása során kapott.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva