Lesz ebből valami? Még mindig nem tudni, mikorra készül el a kosárlabda akadémia

2017. január 13. péntek 07:56

Lesz ebből valami? Még mindig nem tudni, mikorra készül el a kosárlabda akadémia

Korábban abban bíztak a beruházásért felelős szervezetnél, hogy mostanra aláírják a kivitelezési szerződést a Nemzeti Kosárlabda Akadémia építésével kapcsolatban. Kiderült azonban, hogy ez túl optimista forgatókönyv volt. A Nemzeti Sportközpontoktól (NSK) megtudtuk, zajlik a közbeszerzés, az ajánlatok értékelése folyamatban van.

Már több alkalommal is foglalkoztunk az EXPO Center szomszédságába álmodott Nemzeti Kosárlabda Akadémia ügyével. (A témában született cikkek jobb oldalt, a Kapcsolódó írások között találhatóak - a szerk.), Minden alkalommal az összesen 1,9 milliárd forintos beruházás csúszásáról kellett hírt adnunk. Sajnos, nincs ez másként ezúttal sem.

Az eredeti elképzelések szerint már működnie kellene a sportcsarnokot és kollégiumot is magában foglaló komplexumnak, a tereprendezésen kívül azonban még egy kapavágás sem történt. Legutóbb tavaly szeptemberben érdeklődtünk a beruházásért felelős Nemzeti Sportközpontoknál a munkálatokat illetően. Akkor azt közölték, az első, sikertelen közbeszerzést követően újat indítanak, „a kivitelezői vállalkozási szerződés aláírására még ez évben sor kerülhet".

Nem így történt.

A napokban ismét kérdéseket küldtünk az akadémiával kapcsolatban, az NSK pedig arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy az első, eredménytelen közbeszerzési eljárás után elindított ismételt eljárás még nem zárult le.

Egyszerre adják majd át

Ha végre elindul az építkezés, a sportcsarnokot, a kollégiumot, illetve a kiszolgáló létesítményeket egyszerre építik majd és egy időben is adják át azokat. A sportolók tehát már egy teljes létesítményt vehetnek birtokukba.

Közölték, zajlik az ajánlatok értékelése, „szerződéskötésre még nem kerülhetett sor", emiatt a beruházás pontos kezdésének időpontja nem ismert. Hozzátették, a kivitelezőnek a kontraktus aláírását követően 365 napja lesz arra, hogy megépítse az országosan is egyedülálló létesítményt.

Annyi tehát biztos, hogy a megnyitó ünnepség - legjobb esetben is - a következő esztendőre csúszik.


Képünkön: (archív) a tereprendezés után leállt a munka az építési területen.

Palotás P. - Fotó: Kálmándy Ferenc