Lengl Linda mert nagyot álmodni: Bécsben lett sikeres fitneszmodell és edző a baranyai lány

2016. október 14. péntek 11:11

Lengl Linda mert nagyot álmodni: Bécsben lett sikeres fitneszmodell és edző a baranyai lány

Sikeresen is szerény maradt Lengl Linda, aki úgy döntött, külföldön próbálja valóra váltani az álmát. Feszített tempóban éli mindennapjait Bécsben, de nem bánja, hiszen azt csinálja, amit szeret. A sombereki lány viszont nem feledkezik meg arról, honnan jött, s az itthoni aerobic óráira is szívesen gondol vissza.

Lassan három éve, hogy Lengl Linda csupán egy bőrönddel ment ki Somberekről Ausztriába szerencsét próbálni. Nem tudta, hol fog dolgozni, hol fog lakni, de úgy érezte, eljött az ideje, hogy elkezdje megvalósítani céljait.

- Azt gondoltam, ha most nem próbálom meg, akkor soha. Hiszen gyerekkori álmom volt, hogy fitnesztréner és fitneszmodell legyek - árulta el Lengl Linda munkatársunknak.

Mindig is hiperaktív volt

Bár kiskora óta a fitnesz volt az álma, sok más sportággal is próbálkozott. Gyerekként karatézott, a ritmikus gimnasztikát is kipróbálta, sőt, olyan álma is volt, hogy profi balerina legyen. Szabadidejében rendszeresen futott, majd később az aerobic lett a kedvence. Linda mindig is izgága volt, kivéve a az utolsó középiskolás és főiskolás évek alatt, amikor csak a tanulásra fókuszált. 

Odáig viszont rögös út vezetett a sombereki születésű lány számára. Kiköltözése után kemény időszakot élt meg, de végül sikerült egy fitneszteremben elhelyezkednie. Nem volt azonban így sem könnyű dolga, mert teljes munkaidő mellett tanult, hetente vizsgázott, s csak ez mellett edzett, hobbiból. Több munkahelyen is kipróbálta magát, most egy bécsi központot vezet, ahol rendezvényszervezéssel és programszervezéssel foglalkozik, emellett aerobic órákat is tart nőknek.

- Amit elértem, azt saját erőmből sikerült és senkinek a segítségét nem kértem. Most is küzdök a célomért, nap, mint nap - mondta. - A sport megmaradt, mint hobbi, de imádom. Nagyon szeretem a fotózásokat, az edzéseket, és a versenyeket is.


 Fotó: Thomas Zinner, Retus: Preiner Tamás
 

Ahogy Linda mindennapi élete, a sportkarrierje is egyre feljebb ível. 2011-ben vett részt először bikini modellversenyen, ahol arany minősítést kapott. Azóta nemzetközi, német és osztrák bajnokságokon is indult, idén a Grazban rendezett fitnesz-világbajnokságon pedig ezüstérmes lett. A kamera előtt is szívesen mozog, rendszeresen kap felkéréseket fotózásokra. Emellett sok embernek segít munkaközvetítésben, edzéstervekkel, étkezési tanácsokkal. Mondhatjuk azt, hogy gyökeresen megváltozott az élete, amióta Bécsbe költözött, viszont állítása szerint ő maga ugyanolyan maradt.

Sorban jöttek a jobb eredmények

Első megmérettetése a 2011-es Goda Lajos Emlékverseny volt Budapesten, ahol arany minősítést szerzett. 2015-ben a linzi Fitgala nemzetközi fitneszmodell-bajnokságon harmadik helyezést ért el, egy évvel később viszont már győzött. Szintén tavaly a DFFV nemzetközi német bajnokságon első helyezett és abszolút bajnok lett. Az osztrák bajnokságban negyedik lett, majd az idei fitnesz-világbajnokságon a nagyon előkelő második helyen végzett.

- Szeretném, hogy tudják az emberek, hogy én az vagyok most is, ugyanaz a Linda, aki voltam. Nyilván szeretnék egyre jobb és híresebb lenni, de akkor is egy sombereki kislány maradok - szögezte le. Fontosnak tartja, hogy nem szabad elszállni a sikertől, ezt szeretné ő is bizonyítani.

S valóban nem felejti el, honnan jött. Linda amikor csak teheti, hazajár a rokonokhoz, ismerősökhöz, barátokhoz, akik közül sokukkal még most is rendszeresen tartja a kapcsolatot. A mai napig jó szívvel gondolnak rá az itthoniak, s nemcsak szülőfalujában, hanem Mohácson is, ahol hetente kétszer tartott aerobic órákat.

- Nagyon jól esik, amikor mondogatják, hogy hiányoznak az óráim. Én nem az az edző voltam, aki csak úgy lenyomja az edzéseket. Mindig megpróbáltam apait-anyait beleadni, és nem azért, mert kellett, hanem, mert szerettem őket, és azt is, amit csinálok.

Mint mondta, mindig is jellemző volt rá, hogy imádja motiválni és segíteni az embereket az edzésekkel, s ezt majd a későbbiekben is szeretné kamatoztatni. A célja, hogy a munkájában és a hobbijában is sikeres legyen. Szeretne tömegeknek tartani aerobic órákat, reklámfilmekben szerepelni, de az is nagy vágya, hogy egy világmárkát képviselhessen a jövőben.

Forrás: Mohácsi Újság.hu