Látványos sikert arattak a Fordan táncosai Kaposváron

2017. március 19. vasárnap 16:00

Látványos sikert arattak a Fordan táncosai Kaposváron

Az elmúlt hétvégén rendezte a Magyar Látványtánc Sportszövetség Kaposváron a dunántúli terület kvalifikációs versenyét. Az egész napos táncverseny több mint ezer versenyzővel, összesen 151 versenyszámban zajlott. A Pécsi Fordan Táncklub 4 csapattal, összesen 57 versenyzővel képviselte városunk színeit. 

A leglátványosabb eredményt a 14 fős Elysium felnőtt akrobatikus rock 'n' roll női formáció (képünkön) érte el „Párbaj" című koreográfiájukkal. A kiemelkedő arany minősítés mellett elhozták a zsűri egyik különdíját is. Indoklásuk szerint az egyik legjobb koreográfia, táncos és akrobatikus előadás volt az Elysium versenyszáma. Edzőjük Majorlaki Ágnes és Papp Viktor.

Szintén arany minősítést ért el a klub kiváló felnőtt fashion dance csapata, az Illusion. A Divat Táncok kategóriájában induló formáció „A Legsötétebb Illúzió" koreográfiájukkal érdemelte ki a zsűri elismerését. Felkészítőjük Molnár Ákos volt, aki egyébként maga is táncolt tanítványaival.

Gyermek korcsoportban, a Divat Táncok kategóriában indult a Fordan Klub legnépesebb fashion dance csapata. A 22 fős formáció az „Utcai Táncosok" koreográfiájukkal a népes mezőnyben a dobogó 3. fokára állhatott. Felkészítőjük Máté Melinda.

A juniorok között, szintén a Divat Táncok versenyszámok között mutathatta meg tánctudását a Dance for Crazy fashion dance formáció. „Az Őrült Csapat" koreográfiájuk a zsűri értékelése alapján arany minősítéssel állhatott a dobogóra. Felkészítőjük Máté Melinda.

A versenyzők nem csak helyezéseket és minősítéseket kaptak a látványtánc versenyen, hanem pontszámokat is. Ez alapján fogják magukat kvalifikálni a májusban Budapesten megrendezésre kerülő Magyar Bajnokságra, onnan pedig a júliusi Európa Bajnokságra. Papp Viktor vezető edző szerint nem lesz gond a továbbjutással, hiszen mind a négy Fordanos csapat magas pontszámot kapott a zsűritől.

A Pécsi Fordan Táncklub 3. éve versenyez a Magyar Látványtánc Sportszövetség versenyein. Eddig 3 Európa-bajnoki és több magyar bajnoki címet értek el. A vezető edző szerint remek lehetőség ez a Látványtánc Sportszövetség versenyzőiknek és egyesületünknek is fontos, hogy minél szélesebb körben, akár több szövetségben megmutathassák meg fiataljaink tudásukat, azonban akrobatikus rock 'n' roll táncosaik nagy részt a Magyar TáncSport Szövetségben versenyeznek.

Forrás: Pécsi Fordan Táncklub